Fotoalbum

I Afrika er mange mennesker så fattige, at de konstant må flytte rundt i jagt på vand og græs til deres husdyr. Mange bor i små hytter som disse - bygget af grene, græsmåtter, pap og plastikaffald.

Nogen steder er der farlige vilde dyr som hyæner og løver. Så lægger man nogen grene med store torne på hele vejen rundt om landsbyen for at holde de vilde dyr ude. Her ser du sådan en familie-landsby i Kenya.

Indenfor tornebuskene er der huse som dette her. Det er bygget af ko-lort, og der er hverken vand, elektricitet eller toilet.

Børnenes forældre har ikke råd til at købe et bedre hus, og nogen gange har de ikke engang råd til mad. Så må de gå sultne i seng og håbe på at tjene flere penge næste dag.

Det er svært at tjene penge nok til mad og andre ting familien behøver, så forældrene synes tit at børnene skal hjælpe til med at tjene penge. Så de vil hellere sende børnene på arbejde end i skole!

...nogen passer geder...

Denne pige sælger bananer på en tankstation.

De her børn havde ikke noget at sælge, så de måtte nøjes med at tigge. Den ene pige bærer rundt på sin lillesøster som hun passer hele dagen.

Denne pige kan regne, så hun kan stå i butik, men dem der ikke kommer i skole kan kun få de aller dårligste jobs når de bliver voksne - og så har de ikke råd til at sende deres børn i skole...

Det ved børnene godt, så de vil meget gerne i skole og lære noget - og hvis de allerede har en kuglepen, så kan det jo være at de får lov af far og mor.

Og så glade bliver de når det lykkes dem at få fat på en kuglepen.

Danske børn har tit en masse blyanter og kuglepenne de aldrig bruger - og som børn i Afrika ville blive glade for. Pens for Kids synes alle børn burde have en kuglepen, så hvis du vil give en, så betaler vi for at få den sendt til Afrika. Her ser du hvor mange kuglepenne 400 børn fra en skole i USA kunne samle ind. Kan jeres skole gøre det bedre?

Klik på det først billede, og få at vide hvorfor det er nødvendigt at hjælpe børn i Afrika. 
😥 

| Svar

Nyeste kommentarer